Вчені прийшли до висновку, що надмірне вживання солі шкодить організму.
Про це повідомляє ресурс "Новини Ю".
Негативний вплив солі на організм людини при надмірному вживанні проявляється у вигляді різних захворювань і недуг. За словами вчених, вона найбільш небезпечна в раціоні харчування для серця і судин. Експерти підкреслили, що для серця шкідливе вживання солі в кількості більше п'яти грамів в день.
"За словами медиків, в середньостатистичному раціоні харчування сучасних людей міститься занадто багато продуктів з сіллю - в середньому людина вживає близько дванадцяти грамів в день. Подібну звичку лікарі вважають вкрай небезпечною для стану серцево-судинної системи. Головними "вбивцями" серця вони назвали різні чіпси, сухарики і закуски до пива - вміст солі в них величезний", - йдеться в повідомленні.
Як відзначили вчені, від 20% до 40% всіх захворювань серцево-судинної системи в розвинених країнах виникають через надмірне вживання солоних продуктів.
"Велика кількість солі небезпечна тим, що провокує розвиток артеріальної гіпертензії і погіршує стан судинної тканини, роблячи її жорсткою і схильною до поразок", - повідомили експерти.
За їх словами, добовий рівень споживання солі не повинен перевищувати п'яти грамів. Деякі фахівці стверджують, що треба прагнути до того, щоб з'їдати навіть меншу кількість солі - не більше половини чайної ложки в день - приблизно три грами.
"У цьому випадку можна знихити ризик передчасної смерті від ішемічної хвороби серця приблизно на 30%. У свою чергу дослідження, яке проводилося в Нідерландах за участю 5500 чоловіків показало: вживання більше 6,2 грамів солі на добу небезпечно розвитком гіпертонії - ризик розвитку хвороби при цьому збільшується на 21% в порівнянні з людьми, які вживають сіль в межах 3 грамів", - говориться в повідомленні.
Нагадаємо, дієтолог назвала продукти для поліпшення здоров'я, які мають бути включені в раціон.
Як повідомляв "Апостроф", першим українським продуктом з географічним зазначенням походження стане гуцульська овеча бринза.