RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Названий улюблений українцями продукт, який "вбиває" серце

Вчені прийшли до висновку, що надмірне вживання солі шкодить організму.

Про це повідомляє ресурс "Новини Ю".

Негативний вплив солі на організм людини при надмірному вживанні проявляється у вигляді різних захворювань і недуг. За словами вчених, вона найбільш небезпечна в раціоні харчування для серця і судин. Експерти підкреслили, що для серця шкідливе вживання солі в кількості більше п'яти грамів в день.

"За словами медиків, в середньостатистичному раціоні харчування сучасних людей міститься занадто багато продуктів з сіллю - в середньому людина вживає близько дванадцяти грамів в день. Подібну звичку лікарі вважають вкрай небезпечною для стану серцево-судинної системи. Головними "вбивцями" серця вони назвали різні чіпси, сухарики і закуски до пива - вміст солі в них величезний", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили вчені, від 20% до 40% всіх захворювань серцево-судинної системи в розвинених країнах виникають через надмірне вживання солоних продуктів.

"Велика кількість солі небезпечна тим, що провокує розвиток артеріальної гіпертензії і погіршує стан судинної тканини, роблячи її жорсткою і схильною до поразок", - повідомили експерти.

За їх словами, добовий рівень споживання солі не повинен перевищувати п'яти грамів. Деякі фахівці стверджують, що треба прагнути до того, щоб з'їдати навіть меншу кількість солі - не більше половини чайної ложки в день - приблизно три грами.

"У цьому випадку можна знихити ризик передчасної смерті від ішемічної хвороби серця приблизно на 30%. У свою чергу дослідження, яке проводилося в Нідерландах за участю 5500 чоловіків показало: вживання більше 6,2 грамів солі на добу небезпечно розвитком гіпертонії - ризик розвитку хвороби при цьому збільшується на 21% в порівнянні з людьми, які вживають сіль в межах 3 грамів", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, дієтолог назвала продукти для поліпшення здоров'я, які мають бути включені в раціон.

Як повідомляв "Апостроф", першим українським продуктом з географічним зазначенням походження стане гуцульська овеча бринза.