RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

ДТП з автобусом на Дорогожичах: з'явилися подробиці від поліції

За словами водія маршрутки, яка збила трьох жінок на пішохідному переході в столиці, у транспортного засобу відмовили гальма.

Про це повідомляє Нацполція.

Так, водій автобуса здійснив наїзд на пішоходів, які переходили дорогу на переході на дозволений сигнал світлофора. У результаті наїзду трьох жінок госпіталізували. За інформацією лікарів, двоє із них перебувають у тяжкому стані.

Водія автобуса затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, з ним спілкуються слідчі. За попередньою інформацією, чоловік був тверезим.

Крім того, його доставили до нарколога і відібрали біологічні зразки для встановлення ступеню алкогольного або наркотичного сп’яніння. У своїх показах водій зазначив, що у транспортному засобі відмовили гальма, однак цю інформацію перевірятимуть експерти, які ретельно оглядають автобус на арештмайданчику. Також буде призначена експертиза технічного стану автомобіля.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушення передбачено до восьми років позбавленням права. Встановлюються причини і механізм автопригоди.

Слідчі звертаються до свідків аварії та особливо до людей, які на момент ДТП перебували у салоні автобуса, із проханням звернутися до слідчих підрозділів для надання пояснень.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилося відео моменту наїзду маршрутки на пішоходів в Києві біля метро "Дорогожичі".