RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Базу "Миротворця" поповнили одіозні пропагандисти "руского міра": фото

В базу сайту "Миротворець" внесли ще двох російських пропагандистів - Ельдара Муртазіна і Оксану Челишеву.

Про це йдеться на сайті myrotvorets.center.

Так, базу "Миротворця" поповнив Муртазін Ельдар Вікторович - головний редактор сайту Mobile-review. Він народився в Москві (Росія) 01.12.1975 року. Його помітили через антіукраіску пропаганду, поширення кремлівської пропаганди у вигляді так званого "руского міра" і виправдання анексії Криму.

Також в базу "Миротворець" потрапила Челишева Оксана Анатоліївна, яка народилася в Запоріжжі 05.03.1968 року. Зараз вона проживає в російському місті Нижній Новгород. Її звинувачують в маніпуляції суспільно значущою інформацією, а також антиукраїнську пропаганду. Крім того, Челишева бере участь в інформаційній спецоперації Росії.

Як відзначають на сайті, вона підтримує тісні зв'язки з бойовиками ЛНР/ДНР. Виправдовує терористичну діяльність бойовиків. Приписує ЗСУ злочини, скоєні бойовиками - зокрема, обстріли і вбивства мирного населення на території окупованого Донбасу.

"Веде в Західній Європі (в першу чергу в Фінляндії та Латвії) пропагандистську роботу, яка підриває авторитет України, звинувачуючи українську владу і ЗСУ в катастрофічній гуманітарній ситуації на території східної України, окупованої бойовиками і російськими "іхтамнєтами", - йдеться в повідомленні.

Челишева активно використовує для антиукраїнської діяльності свої широкі зв'язки в середовищі російської п'ятої колони в Латвії.

Як повідомляв "Апостроф", в базу "Миротворця" потрапив колишній канцлер ФРН, голова Ради директорів компанії "Роснефть" Шредер Герхард.