Вчені попередили про наближення температурної катастрофи

Найближчим часом нашу планету чекає глобальне потепління, про що заявили фахівці NASA, які підтвердили точність нещодавно отриманих даних.

Як повідомили автори дослідження, вчені з 2003-го по 2017 рік стежили за температурою повітряного шару біля поверхні моря, суші і крижаного покриву за допомогою супутника Aqua. Після цього показники порівняли з результатами аналізу приповерхневих температурних аномалій, який проводився Інститутом космічних досліджень імені Годдарда.

У підсумку стало відомо, що показники відповідають один одному. За 15 років температура поверхні нашої планети підвищилася, а найтеплішими за всю історію спостережень в стали 2016, 2017 і 2015 роки (в порядку зростання).

Вчені попередили, що якщо не будуть вжиті заходи для зниження викидів парникових газів, то до кінця століття температура морської води у верхньому шарі товщиною у дві тисячі метрів підвищиться на 0,78 градуси Цельсія. Такий показник підніме рівень моря на 30 сантиметрів. Крім того, зростання температури спричинить сильні шторми, урагани і екстремальні опади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі порівняли "космічний" ролик Кремля з відео від NASA.