RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рахунок пішов на дні: стали відомі тривожні дані про українського полоненого Кремля

Український політв'язень Едем Бекіров, який знаходиться в медчастині сімферопольського СІЗО, не отримує медичної допомоги, а також медикаментів, які передає йому сім'я.

Про це з посиланням на адвоката Ісляма Веліляєва повідомляє Qiriminfo.

Дочка політв'язня вже 3-й день поспіль не може передати йому ліки і тестер для вимірювання рівня цукру в крові. Причиною цієї неможливості постійно виступають "випадкова" відсутність фельдшера або лікаря в приймальні медчастини СІЗО (інспектори, які приймають передачі, не мають права самостійно приймати лікарські матеріали без спеціального посвідчення медичним працівником).

Як повідомляється, єдине лікування, яке зараз отримує Бекіров, це ін'єкції інсуліну. Втім рівень цукру в його крові не перевіряється персоналом медчастини, а самостійно він цього зробити не може, тому передачу тестеру для вимірювання, судячи з усього, блокує керівництво СІЗО. Перевантаження організму Едема Бекірова можуть привести до катастрофічних наслідків.

Адвокат також зазначив, що у його підзахисного, крім раніше відомих симптомів задухи і стрибків артеріального тиску, додався також значний набряк обличчя, що свідчить, з коментарів лікаря, про проблеми з нирками. Раніше також з'являлася інформація про можливу алергію Бекірова на інсулін, який використовується в медчастині (в такому випадку, відповідно до коментарів лікаря, інсулін швидше за все погано очищений). Тому, з огляду на відсутність лікування його діабету, а також відсутність ліків для серця, здоров'я Едема Бекірова вже більше тижня перебуває в серйозній небезпеці.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", політв'язню Андрію Коломійцю, який знаходиться в колонії міста Краснодар в Росії теж не надають необхідну медичну допомогу.