RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Львові скандал через вчительку, яка залякувала дітей страшилками про геїв: відео

Учні Львівської середньої спеціалізованої загальноосвітньої школи №93 зняли відео, на якому вчителька християнської етики Мирослава Стецюк розповідає їм гомофобні історії.

Про це повідомляє видання theБабель.

Так, у квітні учениця львівської школи №93, зареєстрована в Instagram під ніком Olga Gaivoron, виклала відео, на якому вчителька з християнської етики Мирослава Стецюк розповідає учням про геїв.

"Ви знаєте, що таке статеві органи? Що носить чоловік у своїй спермі? Це сам Господь Бог з неба. А він то пхає куди? Де га*но? І що народжується з того? Уроди! Гади! Повірте, після гомика піти в туалет, то ти вмираєш!", - говорить вчителька на цьому записі. Пізніше учениця видалила його. Вона розповіла, що виклала відео "для підняття настрою і не хотіла псувати життя нещасній вчительці".

Директорка школи Олеся Мандзюк підтвердила, що такий інцидент стався у її школі.

"Нам стало відомо від батьків і дітей, що було зняте таке відео. Відбулася нарада, на якій були я, заступники та вчителька. Ми не поділяємо її [Мирослави Стецюк] погляди. Їй винесли догану, вказали на непедагогічну поведінку та неетичні висловлення, на те, що не можна виказувати таку нетерпимість і гомофобію", - заявила директор.

Вона додала, що "бесіда" про геїв відбулась на перерві. За її словами, "діти самі спровокували вчительку до розмови, знаючи її емоційність, а відео - змонтоване".

Повідомляється також, що вчителька визнала свої помилки і була притягнута до дисциплінарної відповідальності. Після інциденту Стецюк продовжила проводити уроки в дітей, але на них були присутні представники адміністрації школи. Звільнити вчительку планують наприкінці навчального року.

10 травня журналісти видання Depo Lviv отримали цей запис й опублікували його знову.

Як повідомляв "Апостроф", у Новокаховському районі Херсонської області вчитель фізкультури побив дитину - учня шостого класу, місцева влада вже вживає заходів щодо події.