RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Як виглядають з космосу Європа, Атлантичний океан і південне сяйво: вражаючі фото

Американське космічне агентство NASA опублікувало знімки, зроблені з орбітальної станції МКС, на яких можна побачити Західну Європу і полярне сяйво.

Фото, зроблені астронавтами, були розміщені на сайті агентства.

На одній з фотографій можна побачити Іспанію, Францію і Італію. Вона була зроблена, коли МКС перебувала над Середземним морем. Станція обертається на навколоземній орбіті, на висоті понад 400 кілометрів.

Відзначається, що 15 березня на борт МКС прибув новий екіпаж. На станцію прибули космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін і астронавти NASA Нік Хейг і Христина Кох.

Хейг і Овчінін повинні були прибути на станцію в жовтні минулого року. Разом з тим, на 119 секунді польоту ракети-носія "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС-10" сталася аварія, після чого екіпаж перейшов в режим балістичного спуску. Капсула з космонавтами приземлилася в степи Казахстану.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф, на Міжнародну космічну станцію був доставлений біологічний реактор на основі водоростей, який допоможе створити замкнуту систему життєзабезпечення на кораблі.