RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стояти доведеться 20 років: з'явилося фото величезної черги на Донбасі за паспортами РФ

У мережі з'явилися фото величезних черг жителів окупованих територій Донбасу, які стоять з метою оформити російський паспорт "за спрощеною процедурою", обіцяною президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляється на сторінці в Twitter "ЛНР Коливано-Бджоларія".

Відзначається, що за кілька тижнів дії нового порядку видачі паспортів на території, підконтрольній терористичною організацією ЛНР, на отримання російських документів подалося всього 2 тисячі українських громадян.

На думку блогера, що веде сторінку, з такими темпами стояти за паспортом РФ немає сенсу - його доведеться оформляти протягом декількох місяців, вичікуючи своєї черги.

"Видача паспортів РФ виявилася фактично піар-компанією і симулякром, на 24 травня в ЛНР взяли лише 2 тисяч документів! З такими темпами за рік приймуть в кращому випадку 50 тисяч. А для всієї ЛНР (якщо у нас 1 млн факт. населення) будуть видавати 20 років. Черга в Стаханові", - пише автор посту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше самопроголошений "голова ради ЛНР" Денис Мірошниченко оформив документи для отримання російського паспорта згідно з указом президента РФ Путіна про спрощення видачі громадянства жителям окупованих районів України.