RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні потужно відповіли Зеленському на ідею створення російськомовного телеканалу

У мережі відреагували на ідею команди президента Володимира Зеленського про створення російськомовного телеканалу для інформаційної боротьби з пропагандою.

Про це повідомляє юрист Центру демократії і верховенства права Ігор Розкладай у Facebook.

Він зазначив, що аудиторію РФ не переконати за допомогою каналу на їхній мові.

"Це не 60-і, коли "ворожі голоси" слухалися під подушкою. Час інший, наративи інші і емоційна обробка росіян інша", - зазначив юрист.

Він також підкреслив, що депутат Вікторія Сюмар, яка розкритикувала ідею команди Зеленського, має рацію щодо браку бюджету країни.

"Тоді виникає питання - яке завдання ми хочемо вирішити? Пропаганда в стилі РФ? Давайте спочатку знайдемо золоту жилу рівноцінну запасам нафти. Поки її немає. Інформування іноземних украінців? Ок. Україномовні спокійно споживають онлайн контент, благо інтернет є скрізь. Англомовні? Хто саме , абстрактна діаспора, бізнес? Ефективно давати мовлення на абстрактну аудиторію? Яку мету ми переслідуємо? Чи не занадто дорого просто проінформувати? Може ми прагнемо взаємодіяти? Тоді питання з ким і для чого інвестиції, адвокація у національних урядах? Якщо так, то може краще працювати мікротаргетованими групами і оплачувати контент на території, де живуть українці? Або взагалі мати більш прямі канали комунікації?", - написав Розкладай.

Він підкреслив, що російськомовний канал має сенс в одному випадку, якщо ми будемо вважати Україну лідером Східної Європи і мостом Європи в Азію.

"У такому випадку, займаючи лідируючу (а не позицію БДСМ господар-слуги, як це робить РФ) позицію і допомагаючи на взаємовигідних умовах своїм сусідам і експортуючи досвід і знання, Україна повинна мати канал комунікації зі своїми сусідами - російською та англійською мовою. при цьому, це повинно бути майстерне мовлення, не пропаганда, а просування порядку денного, показуючи альтернативу тому, що показує пропагандистська машина РФ. Звертаючи увагу на дійсно важливі речі. При цьому важливо не розпорошуватися на все, тому що грошей немає, а вибрати визна ленний фокус, новини, інновації, історії успіху. Можна додати і контент @Ukraïner, щоб розповісти більше про Україну. Головне красиво і ненав'язливо і в розумних межах", - написав юрист.

Як повідомляв "Апостроф", політтехнолог партії "Слуга народу" заявив, що проти російської пропаганди вони будуть використовувати на Донбасі "потужне" зброю.