RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Все йде через "чорну касу": курорту Кирилівка загрожує екологічна катастрофа

На популярному курорті Кирилівка Запорізької області існує реальний ризик екологічної катастрофи через полігон рідких побутових відходів, розташований недалеко від населеного пункту.

Про це повідомляється в матеріалі "Обозревателя".

Зазначається, що кожен день полігон поповнюють нечистотами з 500 баз відпочинку в районі.

В останній раз ситуацію з полігоном намагалися врегулювати в 2014 році, тоді громадська рада зверталася до міської адміністрації з проханням перевірити роботу "Жилкомсервіс", яке вивозить відходи. Однак звернення залишилося без відповіді.

У липні 2019 року Нацполіція відреагувала на звернення активістів і відкрила провадження за фактом забруднення моря відходами (ст. 243 КК України). У той же час джерела в Кирилівці зазначають, що коштів за вивіз відходів бюджет населеного пункту не отримує.

"При цьому ні бюджет Кирилівки, ні бюджет Мелітополя цих грошей не отримує. Все йде через чорну касу ... Ці махінації відбуваються через комунальні підприємства, які підпорядковуються Мелітополю", - заявив місцевий бізнесмен.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Кирилівці Запорізької області відпочиваючі підхопили гостру кишкову інфекцію, наковтавшись води у морі. Випадків отруєння було зафіксовано 275 за тиждень.