RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Люксембурзі пронісся страшний торнадо, зруйновано сотні будинків: фото і відео

У Люксембурзі торнадо зруйнував півтори сотні будинків, також постраждали близько 20 людей.

Про це повідомляє ТСН.

За прогнозами синоптиків, на країну насувалася потужна гроза, проте сильний вітер перетворився в торнадо. Бурхлива стихія принесла чимало бід: захаращені вулиці, зруйновані будівлі, у яких знесло дахи, пошкоджені машини.

Торнадо рухався зі швидкістю 128 кілометрів на годину і спустошував всі на своєму шляху. Сильний вітер вирвав з корінням дерева, побив скло і зірвав дахи.

Від негоди постраждали 19 осіб. Двоє з них - в лікарні з серйозними травмами. Для тих, хто залишився без даху над головою, розгорнули тимчасові табори. Уряд вже пообіцяв підтримку постраждалим. Архітектори та комунальники намагаються підрахувати збитки.

1 / 1
1 / 1
1 / 1

"Ось так, все життя працюєш, щоб побудувати будинок, а він руйнується за мить. Я була всередині, коли налетів ураган. Мені ледве вистачило сил закрити вікно - таким сильним був вітер. А вже через кілька хвилин з будинку знесло дах", - сказала мешканка країни Розмарі Кзайка.

Інші також стурбовані ситуацією.

"Це дуже сумно, ми зазнали великих збитків. Але головне, що самі залишилися цілими", - заявив місцевий житель Джовані Карпіні.

Нагадаємо, також ураган досяг і Нідерландів. Столицю Амстердам торнадо накрив несподівано. Але там він був не такий сильний і завдав менше шкоди, обійшлося без постраждалих.

Як повідомляв "Апостроф", на Кубані в Краснодарському краї (Росія) оголосили евакуацію через вируючі в регіоні смерчі.