RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Політолог розкритикував правоохоронців за цькування сім'ї відомого професора Іванова

Переслідування поліцейськими сім'ї відомого журналіста, професора Валерія Іванова викликало серйозний резонанс у суспільстві.

Про це в телеефірі заявив політолог Кирило Сазонов, передають "Українські новини".

"Коли Порошенко йде свідком, резонанс йде на всю країну – всі ЗМІ про це пишуть, все показують, ми обговорюємо. Коли правоохоронці "кріплять" професора журналістики Валерія Іванова, коли його син-журналіст з двома маленькими дітьми від правоохоронців біжить за кордон, ховається – це менший резонанс, але все-таки це відомий журналіст, вчений, його дитина і онуки. Тут теж великий суспільний резонанс, і до правоохоронців теж є питання. Які задають – і "Бігус.інфо" проводить розслідування, і інші журналісти", - заявив політолог.

В травні 2019 року професор, президент Академії української преси Валерій Іванов заявив про те, що поліцейські провели обшук в його будинку, а пізніше здійснювали низку дій, що ганьблять його ділову репутацію. В його домі проходили обшуки. Іванов впевнений, що таким чином поліцейські намагаються дістатися до його сина Дениса Іванова - куратора пабліка ACAB UA у Facebook, що спеціалізується на оприлюдненні корупційних дій представників силових органів. Один з фігурантів розслідувань групи – заступник начальника ГУ Нацполіції, кандидат на одну з посад в ГБР - Євген Шевцов, який не пройшов конкурсний відбір, у тому числі – через результати численних журналістських розслідувань.

Саме він, як стверджують у родині Іванових, організував цькування на них.