RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Дніпрі затримали таксиста-монархіста, який їздив з прапором Росії: опубліковано фото

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримали проросійського агітатора, який заявляв про свою підтримку монархізму, "російського козацтва і православ'я", а також підтримував окупацію Криму і ОРДЛО.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як стверджується в повідомленні, затриманий агітував в соціальних мережах за відокремлення області від України і приєднання до Росії на умовах федералізації. Також він підтримував контакти з членами так званих "козацьких формувань" бойовиків.

Чоловік працював у Дніпрі таксистом і демонстрував на своєму автомобілі російську символіку, а також пропагував клієнтам, як йдеться в повідомленні, "ідеї русского мира".

При цьому, в СБУ також повідомили, що щодо затриманого було відкрито кримінальне провадження не за статтею "Посягання на територіальну цілісність" або "Державна зрада", а за частиною 2 статті 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на Закарпатті засудили сепаратиста Петра Гецка, який називав себе "прем'єр-міністром" вигаданої держави "Республіка Підкарпатська Русь".