RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вчені розгадали загадку дивної знахідки в британських лісах: фото

Археологи розкрили призначення загадкової будівлі XVIII століття в лісах Шотландії.

Про це повідомляє "Live Science".

На думку дослідників з британської урядової організації Forest and Land Scotland, руїни будівлі, яку знайшли в лісах Шотландії були нелегальним заводом з виробництва віскі.

Руїни були знайдені в 30 кілометрах на північ від Глазго. Всього вчені знайшли сліди двох кам'яних садиб, які розташовувалися на відстані 200 метрів один від одного і між якими протікав струмок.

Крім того, під часдослідження вчені провели лазерне сканування будівель і відтворили їх 3D-копії. Таким чином, у кожному з них знайшли цегляні печі, які використовувалися для сушіння зерна. Обидві печі були зруйновані, тому дослідники з'єднали їх зображення для того, щоб відтворити те, як ці пристосування виглядали раніше.

На думку вчених, будівлі, відомі як Wee Bruach Caoruinn і Big Bruach Caoruinn, використовувалися для виготовлення, зберігання та подальшого продажу віскі в Глазго.

Варто зауважити, що в той час це було незаконною, а на виробництво солодового ячменю, який є традиційним інгредієнтом шотландського віскі накладався високий податок.

Як повідомляв "Апостроф", археологи виявили на Мамай-горі в Запорізькій області дивовижну знахідку - поховання скіфського воїна, яке не розграбували.