RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Покров Пресвятої Богородиці: що категорично не можна робити 14 жовтня

Великий день Покрова Пресвятої Богородиці вважається головним осіннім християнським святом.

"Апостроф" описав, що це за день, що можна і що не можна робити в це свято.

Свято Покрова було засноване ще на Русі в другій половині XII століття. Його початок бере після Господнього дива 910 року: святий Андрій разом з Єпіфанієм, учнем святого, молилися в храмі. Раптом над ними розкрилося склепіння храму, і святий Андрій побачив Пресвяту Діву, оточену безліччю ангелів і святих.

Богородиця молилася на колінах в храмі разом з віруючими, а потім вона підійшла до Престолу і зняла зі Своєї голови покривало, простягнувши його над людьми, що молилися, захищаючи їх від ворогів видимих і невидимих.

Що не можна робити в свято Покрова Пресвятої Богородиці

Як в будь-яке релігійне свято, в цей день слід відмовитися від виконання сільськогосподарської роботи, а також домашніх справ - прибирання, прання, прасування. Також заборонено копати, шити і в'язати.

Як і в будь-який день, а в свято особливо, категорично не можна лихословити, сваритися з людьми, вживати алкогольні напої. Бажано навіть не готувати щось серйозне до пізньої вечері.

А ще не можна в цей день позичати гроші і відмовляти сватам - за прикметою, та дівчина, яка відмовила сватам на Покрову, ще років зо три не буде ніким засватана.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 14 жовтня, абсолютно всю територію України очікує сонячна погода без опадів.

Читайте також гороскоп на 14 жовтня.