RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У 26-річного захисника Донецького аеропорту народилася дочка: фото і біографія "кіборга"

У сім'ї учасника бойових дій на Донбасі і активіста Майдану Ярослава Гавянця з'явилося поповнення: 31 жовтня у нього народилася дочка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам боєць.

Він опублікував фото картки новонародженого, на якій вказано ім'я матері, Галини, час народження, вага і зріст малюка.

Ярослав Гавянець народився 14 листопада 1992 року в Копичинцях. Навчався в другій Копичинецькій школі. Закінчив музичну школу. Сім років грав в Копичинецькому народному аматорському театрі ім. Богдана Лепкого. Навчався в Харківському національному університеті мистецтв ім. Котляревського. В даний момент - студент Чернівецького національного університету ім. Федьковича (юридичний факультет), служить в Бучацькому військовому комісаріаті.

Ярослав до початку Майдану служив в 80-й Львівській аеромобільній бригаді. Перед початком подій в Києві звільнився. Деякий час був на Майдані, в тому числі на барикадах на вулиці Грушевського.

"Потім почалася війна. З хлопцями, з якими служив до 2013 року, постійно був на зв'язку. І коли з моєї роти з'явилися перші "двохсоті", а це був серпень 2014-го, знову пішов у військкомат. Попросив, щоб мене призвали в той же підрозділ, в якому проходив службу раніше. Взяли в 80-у бригаду, але в інший батальйон. З ними пройшов навчання на полігоні в Яворові, а в листопаді виїхав в зону АТО", - розповідає Ярослав.

У Донецькому аеропорту боєць бився з 14 по 21 січня, потрапив в полон, де пробув три тижні. Тиждень, з 14 по 21 січня, вистояв у пеклі Донецького аеропорту, три тижні був у полоні. Нагороджений медаллю "За оборону Донецького аеропорту" і орденом "За Мужність". Грає на гітарі, пише власні пісні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", військовий лікар з Львівської області Ніка Арістова розповіла, як покинула медичне училище і пішла на війну.