RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Страшно вимикати світло: жителі Петрівського розповіли про розведення сил на Донбасі, фото

У зоні розведення сил на Донбасі в селищі Петрівське в даний момент проживає всього близько 20 осіб, а сам населений пункт контролюється бойовиками ДНР.

Про це повідомляє видання "Новости Донбасса" з посиланням на канал бойовиків.

Один з місцевих жителів Іван Іванович розповів журналістам, що проживав в Підмосков'ї у сина, і повернувся звідти близько двох тижнів тому. За його словами, в селищі закрився останній магазин, і щоб купити продуктів, жителям доводиться скидатися і наймати машину.

Іван Іванович зазначив, що жителі Петровського в даний момент практично не відкривають вікон, оскільки побоюються обстрілів. Також вони не вимикають світло вночі, щоб показати сторонам конфлікту, що в цьому конкретному будинку знаходяться люди і стріляти в нього не можна.

Журналісти відзначили, що бойовики ДНР і військовослужбовці ЗСУ вже два дні розводять сили у Петрівського, і у них залишився ще один день на завершення відведення техніки. Після цього очікується розмінування в районі і демонтаж фортифікаційних споруд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в районі Петровського Донецької області о 12:00 9 листопада розпочалося розведення військ. Українські силовики запустили білу ракету, що стало сигналом початку розведення озброєння і військ на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка - Петрівське Донецької області.