RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Майже 10 тисяч осіб зустрічають зиму без опалення і води: ЗМІ розповіли про НП у Дніпропетровській області

Жителі селищ Гвардійське та Черкаське на Дніпропетровщині напередодні зими залишилися без тепло- і водопостачання, а нова обласна влада обіцяє вирішити питання не раніше весни.

Про це повідомляє "Днепр Вечерний".

На початку 2019 року попереднім керівництвом Дніпро ОДА був розроблений проект будівництва нового водогону Вільне - Гвардійське.

"Провели тендер на Prozorro і уклали договір з переможцем на будівництво водогону. Згідно з угодою пуск першої черги повинен був відбутися в 2019 році і закінчення будівництва в 2020 році. Навіть перше фінансування від ОДА та фонду регіонального розвитку надійшло на казначейські рахунки. Тобто майже половина людей в грудні могла побачити в своїх кранах воду і тепло в своїх квартирах", - повідомляє подробиці видання.

Однак, як пише ЗМІ, новий губернатор області Олександр Бондаренко пред'явив ультиматум підряднику, що виграв тендер на проведення робіт: "Відмовтеся від договору, тепер нові фірми, більш лояльні до нової влади, будуть здійснювати роботи. У результаті вийшла ситуація, коли підрядник, що чесно виграв тендер, не може закінчити роботи, хоча гроші виділені і лежать на рахунках казначейства, обласна влада намагається протягти "свої" фірми, і роздає обіцянки, а в заручниках без води і тепла опинилися 9000 людей".

Ситуація в селищах склалася катастрофічна. Опалення немає не тільки в житлових будинках, але і в дитячих установах.

"У нас в школі навчається 450 дітей. Зараз абсолютно всі знаходяться на дистанційному навчанні, самостійно вивчаючи матеріал вдома. Школярі приходять, беруть завдання додому, і все засвоюють самі. Дітям складно буде вчитися, коли в голові думки, що дуже холодно. У холі школи +4 градуси, в кабінетах +6 +10", - говорить заступник директора загальноосвітньої школи у Гвардійському Світлана Марківна.

У заручниках нової обласної влади виявилися і військовослужбовці 93-ї військової бригади, розквартированої в Черкаському. Питною водою їх постачає місцевий санаторій, на території якого знаходиться єдина свердловина, з якої качають придатну для пиття воду. Іншим жителям доводиться воду купувати.

Як повідомляють ЗМІ, з приходом нового керівництва в Дніпропетровській області повністю припинилися виплати підрядникам, що забезпечували будівництво інфраструктурних об'єктів. Роботи практично зупинені на 300 об'єктах.