RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Одесі зловили небезпечного провокатора, який працював на Росію: фото

Контррозвідники Служби безпеки України викрили в Одесі антиукраїнського агітатора, який поширював в інтернеті провокаційні матеріали.

Про це повідомляє пресцентр СБ України.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що чоловік продовжував активно підтримувати ідею створення так званої "Одеської народної республіки" та пропагував федералізацію південно-східних регіонів України для виходу із нашої держави.

Крім того, чоловік розміщував в інтернеті антиукраїнські гасла для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Одеському регіоні, робив публічні заклики до зміни меж території України та розпалював міжнаціональну ворожнечу.

Фото: пресцентр СБ України

Чоловік також періодично виїжджав на тимчасово анексовану територію АР Крим, де, за інформацією спецслужби, контактував з особами, які обґрунтовано підозрюються у проведенні розвідувальної діяльності проти України.

Під час слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність.

Фото: пресцентр СБ України

Наразі зловмиснику здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Ухвалою Приморського районного суду Одеси підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Тривають слідчі дії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримала жителя міста Кам'янське, який за завданням спецслужб РФ в соцмережах закликав до вчинення терористичних актів в День Гідності та Свободи, який відзначається 21 листопада