RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У САП зробили важливу заяву по термінах екстрадиції Онищенка

Затриманого 29 листопада в Німеччині екс-нардепа Олександра Онищенка екстрадують в Україну в найближчі два місяці.

Про це повідомили у Telegram-каналі Klymenko Time.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі говорять, що терміни залежать від самого затриманого, німецьких правоохоронців та суддів.

Олександра Онищенка затримали у німецькому містечку Аахен по спільному запиту САП і НАБУ. Запобіжний захід йому має визначити суд.

Нагадаємо, що 5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. НАБУ на 16 лютого викликало нардепа-втікача Олександра Онищенка для вручення обвинувального акта за підозрою у створенні незаконної газової схеми. Згодом голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що в грудні Онищенко екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

За версією слідства, Олександр Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству «Укргазвидобування» оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що колишній нардеп і бізнесмен Олександр Онищенко, який виїхав за кордон в 2016 році через кримінальне переслідування, у грудні повертається в Україну.