RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Займався дуже гучною справою: що відомо про нового главу НАЗК

Прокурор Олександр Новіков став новим главою Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє Transparency International.

Під час засідання комісії з відбору кандидатів на фінальному засіданні Ольга Кобилинська повідомила, що Новіков "об'єктивно був найсильнішим кандидатом на всіх епатах відбору".

"Сподіваємося, він перезавантажить діяльність НАЗК", - зазначила Кобилинська.

Фото: Transparecy International

Зараз він працює прокурором в Департаменті нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури.

Одна з його найбільш гучних справ в суді - про можливу фальсифікацію результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). У справі фігурують діти політиків і чиновників, які нібито могли поступити до ВНЗ за сфальсифікованими результатами іспитів.

У 2015 році Новіков був претендентом на посаду глави першого заступника голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Тоді комісія пропонувала призначити його одним з трьох заступників нинішнього голови САП Назара Холодницька.

Олександр Новіков пропрацював в органах прокуратури Сумської області близько 8 років - з 2004 по 2012 рік.

2004-2007 - слідчий помічник прокурора міста Суми.

2007-2012 - прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства. Прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Сумської області.

2012-2014 прокурор відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ.

Згодом Новіков переїхав до Києва, з 2014 року продовжив роботу в одному з відділів ГПУ. Чи не є членом жодної політичної партії.

Згідно з інформацією в декларації за 2018 рік обраного кандидата, Новіков працює в Генеральній прокуратурі України, розмір його заробітної плати становить 562 481 грн. Крім того, він має на рахунку 110 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Національне агентство з протидії корупції опублікувало звіт щодо фінансування членів партії "Слуга народу" на виборах до парламенту, було виявлено, що окремі депутати використовували документи жителів малих населених пунктів, щоб оформити фірму-одноденку і поповнювати рахунки від чужого імені.