RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Це несправедливо: де в Києві отримують найбільші субсидії

Народний депутат з фракції "Слуга народу" Галина Третьякова, яка очолює комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, обурилася несправедливою виплатою субсидій в Україні, яка дозволяє користуватися великими пільгами заможним жителям столичного Печерського району.

Про повідомляє "Апостроф" з посиланням на Цензор.нет.

Як заявила Галина Третьякова в інтерв'ю виданню, політика нарахування субсидій несправедлива, оскільки не враховує пасивний дохід домогосподарства.

"Людина може мати мільйонні заощадження або високу зарплату, яку платять в "конверті", але вона все одно буде отримувати субсидію", - зазначила вона.

Зокрема, Третьякова озвучила, за її словами, відомий факт, що на Печерську отримують субсидію в найбільшому розмірі.

"Я не розумію, чому я, не отримуючи субсидію, повинна платити за когось? Чому ми повинні захищати багатого, у якого є гроші, за рахунок середнього і бідного класу? Ці люди платять податки з мінімальної заробітної плати - так чому за їх рахунок формується субсидія людям, у яких по 100 кв.м квартири? Я не розумію, що це за соціальна політика ", - підкреслила глава комітету ВР з питань соцполітики.

Як повідомляв "Апостроф", введена в Україні система монетизації субсидій не працює належним чином. Зокрема, пільговики не отримують повідомлень про те, що вони оплатили комуналку.