RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Експерт склав топ-10 політичних YouTube-блогерів України

Політичний експерт, екс-керівник "Euronews Україна" Тарас Семенюк склав топ-10 українських відеоблогер.

Список він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Семенюк звернув увагу на те, що блогери подають політичні новини доступною для людей мовою.

"Блогери, маючи свою аудиторію, легко можуть трансформуватися в політиків і ставити нові політичні тренди. Розповідаємо детально, хто вони. І за ким варто стежити в новому році", - зазначив експерт.

Яніна Соколова - одна з найпопулярніших блогерів 2019 року за версією ICTV, телеведуча програм "Рандеву" і "Кіно" на 5 каналі, також ведуча проекту "Вечір з Яніною Соколовою" на YouTube. Маючи кілька ютуб-проектів, розвиває соціальний контекст і протистоїть російській пропаганді.

Телебачення Торонто - успішний український медіа-проект, висміює фейки і показує новини так, що складні політичні процеси стають зрозумілими і простими навіть для аудиторії міленіалів, які, очевидно, не дивляться телевізор. Має великий штат працівників і журналістів і, кажуть, фінансується з США.

Анатолій Шарій - проросійський блогер, який має славу досить хайпового персонажа в ютубі. Найчастіше Шарій саркастично розбирає факапи влади, часто користується політичною непоінформованістю населення, поширює і створює російські фейки.

Микола Давидюк - політичний експерт і блогер. На своєму каналі Микола пропонує контент з легкою подачею актуальних новин, мовою, зрозумілою широкій аудиторії. Ролики цього блогера можна описати просто - максимум корисної інформації в зручному форматі.

Андрій Пальчевський - телеведучий і політичний діяч, який свого часу був ведучим авторської програми "Глибинне буріння" на Першому Національному, потім - популярного ток-шоу "Про життя" на телеканалі "Інтер", авторських програм "Вказівний палець" і "Доросла гра" на "Прямому", радіошоу "Каток" і "Kwasa Kwasa". Зараз веде свій блог на актуальні політичні теми.

Наташа Влащенко - генеральний продюсер телеканалу ZIK, що з недавнього часу належить куму Путіна - Медведчуку. На ютуб Наташа, в силу своєї професії, перенесла телевійзіонний формат. Веде російськомовний Ютуб-блог "Vласть vs Vлащенко".

Олексій Гончаренко - нардеп від партії ЄС, веде блог на Ютуб, хейтить Зе-владу і не пропускає гарячих тем для хайпу.

Роман Скрипін - проукраїнський інтервюєр і журналіст, автор проекту skrypin.ua (http://skrypin.ua/), як вони кажуть про себе "лабораторія цікавих дослідів в українських медіа".

Андрій Луганський - блогер, який має аудиторію не тільки в YouTube, але ще в Twitter і Telegram. Намагається вести свою боротьбу в інформаційній війні з Росією, спілкуючись з росіянами в chat-рулетці.

Олександр Моргун (дід Олесь) - YouTube-блогер, який став одним з найпопулярніших блогерів 2019 року за версією ICTV. Спілкується з росіянами в chat-рулетці, записує розмови з ними і висловлює свої думки щодо політичної ситуації в країні.

"Ютюб стає альтернативою телевізійним каналам і знищує монополію олігархів на політику, даючи можливість кожному українцю вибирати саме той контент, який він вважає істинним. В той же час, політичні ютюб-блогери, часто грають не як ЗМІ, а скоріше як майбутні політики, через що до новин в їх інтерпретації теж слід ставитися уважно і критично. Адже, як показує американський досвід, саме з когорти активних лідерів в нових медіа, і виростають нові політики ", - зазначив в соцмережі Семенюк.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: