RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні сталася НП з відомою пам'яткою: тривожні дані і фото

3 січня у Львівській області через сильний вітер зруйнувалася пам'ятка архітектури - колишній монастир капуцинів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання Zaxig.net.

Інцидент стався в селищі Олесько. Там впала частина даху відомої будівлі. Вона було зведена у XVIII в. біля підніжжя Олеського замку. На сьогоднішній день монастир є пам'яткою національного значення. Тут розташоване фондосховище галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, у якому зберігаються різні музейні експонати. В результаті обвалу експонати не постраждали.

Відзначають, що зараз дах монастиря накрили плівкою, щоб уникнути протікання. Фото розмістили на сторінці "Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Возницького" в Facebook.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Монастир капуцинів знаходиться на балансі Львівської ОДА. Директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Тарас Возняк заявив, що неодноразово звертався до влади з проханням про виділення коштів на ремонт приміщення.

8-9 січня відбудеться засідання спеціальної комісії за участю представників Міністерства культури і Львівської ОДА, де буде вирішуватися питання про виділення грошей на ремонт даху.

Також Тараса Возняк зазначив, що він звернеться з проханням, щоб монастир передали на баланс галереї мистецтв.

Як повідомляв "Апостроф", унікальну археологічну пам'ятку - Цитадель в заповіднику "Херсонес Таврійський" - знищують окупанти в анексованому Криму.