RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Помер відомий український волонтер: в мережі хвиля скорботи, фото

В Україні помер знаменитий волонтер і патріот Андрій Садило.

Про це повідомляє військовий журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

"Один з унікальних і незамінних людей, тихий і надійний трудівник війни, патріот не за посадою, а у справі, один з тих, на хребті яких по-справжньому тримається наша держава - Андрій Садило... Пішов з життя", - написав він.

Садило випустився з Одеського вищого артилерійського командного училища, він став офіцером і воїном за духом. З початку війни він почав волонтерську діяльність, зібравши команду, яка працювала, ремонтуючи й захищаючи українську бронетехніку.

Волонтерська група якісно монтувала на танки протикумулятивні екрани, фальшборти, решітки для захисту бортової і кормової проекції від ураження протитанковими засобами. Також команда ставила станки для кулеметів, наприклад, вже для нашої піхоти.

"17-а танкова, 53-я і 54-я мотопіхотна бригади, 46-й мотопіхотний батальйон - танкісти знають цю людину... Яку корисну і важливу місію в житті робив цей Громадянин. Він не хотів слави, соромився реклами, дуже рідко звертався за допомогою, все прагнув зробити сам", - підкреслив Бутусов.

Користувачі мережі висловили свій смуток через смерть такої світлої і доброї людини.

Як повідомляв "Апостроф", в січні 2019 року в Запоріжжі в результаті онкологічного захворювання помер 25-річний волонтер Антон Горбенко.