RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Позорисько і боягуз: користувачі соцмереж жорстко пройшлися по Киві через бійку в ресторані

Соцмережі бурхливо відреагували на напад нардепа Іллі Киви на ветерана АТО в київському ресторані.

Користувачі зацікавилися походженням коштів на особисту охорону, стали вимагати позбавити Киву мандата і відправити на примусовий "медичний огляд".

22 січня в ресторані "Моссо" на Хрещатику Кива головою вдарив ветерана АТО Михайла Маймана, зламавши йому ніс. У відповідь чоловік завдав удар Киві по обличчю, і той ледь встояв на ногах. Охорона нардепа тут же повалила ветерана на підлогу, Кива повернувся до свого столу.

Пізніше він повідомив, що зняв побої і заявив: Майман нібито неодноразово погрожував йому. Однак користувачам соцмереж його версія не здалася правдоподібною: в мережі на інцидент відреагували вимогами притягти Киву до відповідальності.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка відкрив кримінальне провадження щодо Киви. Відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.122 КК - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження. Громадськість закликає Офіс генпрокурора провести неупереджене розслідування та встановити вину ініціатора бійки. У правовій державі народний депутат, який відкрито загрожує і завдає тілесні ушкодження громадянам, повинен нести відповідальність за всією суворістю закону.