RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Призов до армії 18-річних: у Міноборони зробили важливе уточнення

У Міністерстві оборони України прийняли рішення направити роз'яснювальні листи в регіони України для глав призовних комісій, де пояснюються правила відстрочки від призову для 18 і 19-річних юнаків в 2020 році.

Про це йдеться в заяві міністра оборони Андрія Загороднюка в Facebook.

"Від Міноборони направлено роз'яснювального листа в усі обласні державі адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній в 2020 році. У листі главам призовних комісій всіх рівнів надано рекомендації, як розглядати питання про надання відстрочки від призову 18 і 19-річним юнакам", - зазначив глава МОУ.

За його словами, питання відстрочки і порядку призову на строкову службу в армію передбачені Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу". Він уточнив, що в ході призовної кампанії всім бажаючим будуть надані всі консультації щодо дії цього закону.

"Якщо у призовників цієї вікової категорії буде бажання пройти військову службу в такому віці, вони будуть прийняті до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Це буде відбуватися виключно за їх письмовою згодою", - зазначив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт пояснив, що однією з головних причин відновлення призову на військову службу з 18 років є недобір призовників і контрактників, якого зазнає українська армія.