RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Незаконно втручається в роботу вишу: в ОНМедУ закликали ДБР відкрити справу проти прокурора Острик

Співробітники Одеського національного медуніверситету направили колективне звернення до Державного бюро розслідувань з проханням притягнути до відповідальності прокурора Одеської місцевої прокуратури №3 Оксану Острик за перевищення службових повноважень.

Про це повідомляється на сайті вишу.

Як йдеться у зверненні, прокуратура розслідує два кримінальні виробництва, при цьому прокурор безпідставно викликає співробітників вузу на допити і вимагає надати документи, що не належать до розслідувань: штатні розписи, укази про призначення працівників на посади, фінансові плани та звіти, кошториси та ін. По думку авторів листа, таким чином Острик "незаконно втручається в роботу і господарську діяльність ОНМедУ".

"Ми вважаємо, що Острик здійснює неправомірний тиск на співробітників Одеського національного медичного університету ... Досудове розслідування зводиться до збору інформації на працівників Одеського національного медичного університету та витребування документів не мають відношення до обставин, які підлягають встановленню в кримінальних виробництвах", - сказано в документі.

На думку авторів звернення, прокурор діє в інтересах Владлени Дубініної і Костянтина Аймедова, які намагаються захопити університет рейдерським шляхом: "Оксана Острик піддалася незаконному впливу, що призвело до перевищення прокурором повноважень, протиправного впливу і порушення прав працівників ОНМедУ, втручання в діяльність ОНМедУ".

Автори угледіли в діях прокурора ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), і просять ДБР почати розслідування. Звернення підписали 11 співробітників університету.

Конфлікт навколо ОНМедУ почався влітку 2018 року, коли екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора Валерія Запорожана і призначила в.о. ректора Костянтина Аймедова, а потім Владлену Дубініну. Окружний адмінсуд Києва визнав призначення незаконними і заборонив МОЗ призначати кандидата на виборну посаду. Як повідомляли в вузі, пізніше прихильники Дубініної і Аймедова намагалися захопити вуз силовим шляхом, і проректор Костянтин Талалаєв повідомляв, що захоплення перейшло в юридичну площину: роботу вузу блокують допитами і безпідставними слідчими діями.