RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Смертельний коронавірус з Китаю атакував офіси ЄС: є перша "жертва"

У Брюсселі, в офісах Європейського Союзу було виявлено перший підтверджений випадок зараження коронавірусом Covid-19.

Про це повідомляє EURACTIV.

Джерела в Європейському оборонному агентстві (EDA) підтвердили журналістам, що один із співробітників відомства здав тест на коронавірус і він виявився позитивним. В якості запобіжного заходу, агентство скасувало всі зустрічі до 13 березня.

За словами джерела, коронавірусом заразився високопоставлений чиновник EDA - минулого тижня він повернувся з поїздки в Італію, де зустрічався з посадовими особами інших установ ЄС.

Самопочуття чиновника погіршилося в суботу, 29 лютого, тоді він звернувся до медустанови, де йому і поставили діагноз. Після подорожі до Італії він відвідав зустріч з приблизно 30 чиновниками з інших організацій ЄС, яка тривала близько 4 годин.

Деякі інститути ЄС через епідемію коронавірусу вжили заходів обережності і вимагають від співробітників, які подорожували по районам поширення коронавірусу, не з'являтися в офісах, а працювати з дому.

Як раніше повідомляв "Апостроф", уряд Італії розглядає комплекс надзвичайних заходів щодо запобігання подальшому поширенню коронавірусу Covid-19.