RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українським водіям готують "сюрприз" на дорогах: кому загрожують штрафи

В Україні найближчим часом повністю запустять систему повної автоматичної фіксації порушень на дорогах на фото і відео.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у блозі на "Українській правді".

Глава МВС уточнив, що зараз проводиться фінальне тестування системи фіксації, потім почнеться перехідний період у 45 днів, коли водіям будуть тільки повідомляти про порушення і попереджати про наявність на дорозі камер.

"Законодавчі і підзаконні акти вже готові. Проводимо останні технічні тести. У найближчі дні ми оголосимо про початок перехідного періоду - перші 45 днів камери фото- відеофіксації будуть працювати в режимі інформування і попередження", - зазначив міністр.

Арсен Аваков додав, що після перехідного періоду почнеться повноцінна робота системи і порушники на дорогах почнуть отримувати штрафи.

"Потім повна процедура штрафів і покарань з нарощуванням кількості камер - по всій країні ... Це трохи дискомфортно після десятиліть "вольниці" - але це єдиний шлях для скорочення кількості загибелі людей на дорогах", - уточнив він.

Також він опублікував статистичні дані про загибель людей на дорогах, згідно з якими лише в 2019 році внаслідок порушень ПДР загинуло 3,5 тисяч осіб на території країни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народні депутати підготували проект про збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху. У Верховній Раді, зокрема, планують оновити покарання за перевищення швидкості, розмови по телефону за кермом, а також ввести штрафи для пішоходів.