RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вбита мрія: журналіст розповів, як керівництво СК Авангард зірвало ремонт льодової арени в Києві

Керівництво ДП "СК "Авангард" в особі Костянтина Симчука, В'ячеслава Завальнюка, Владислава Сірика і Андрія Савченка обманює громадськість, стверджуючи, що уряд не виділяє гроші на ремонт льодової арени в Києві, оскільки підприємству виділили понад 87 млн гривень з бюджету, але на тендері виграв сумнівний підрядник, який навіть не почав роботу.

Про це повідомляється в блозі Анатолія Єщенка для видання "Антикор".

Так, за його словами, зазначена група осіб займається корупцією на "Авангарді" з самого моменту відкриття приміщення, користуючись прикриттям депутатів Верховної Ради.

"Коли забрали в 2016 році будівлю по вулиці Мельникова, групою Симчук і Ко вже був узятий під контроль "Авангард", гроші зі здачі в оренду приміщень ллються струмком - значить не протестуємо, можуть звільнити. У другому випадку - проста оренда приміщень, що належать ДП "СК "Авангард", а у відповідь шум, гам, акції протесту і, знову не без вигоди. Чому? Все просто - побоювання, що керівництво Міністерства відірве їх від годівниці "Авангард". Як тільки змінилося керівництво Міністерства молоді і спорту, і пішли покровителі - депутати групу Симчук, Завальнюк, Сірик, Савченко охопила паніка. Адже можуть провести аудит на ДП "СК "Авангард", і запитати менеджерів - чому не проведено ремонт льодової арени, обіцяний за три місяці. При наявності виділених державою в 2019 році на цей ремонт - 87 млн 363,4 тис грн, будівельних робіт не було виконано ні на одну гривню!", - пише автор.

Він уточнив, що Завальнюк і Симчук були директорами "Авангарду", при цьому Сірик знаходився в його структурі з 2014 року. Він нагадав, що ці ж особи з чинним директором Гончаренком пізніше направили лист на ім'я президента з проханням продовжити фінансування підприємства, і вже 31 жовтня 2019 року було проведено тендер на проведення капітального ремонту в його приміщенні. Підрядником був сумнівний ТОВ "НАВІГАТОРСПЕЦБУД", який має всі ознаки фіктивності. Він отримав передоплату в 26 млн гривень, але не використав їх.

"П'ять років повний нуль, на шостий рік Міністерство молоді та спорту виділяє гроші, і ми розуміємо, що директор ДП "СК "Авангард" Віктор Гончаренко і пов'язані з ним особи повинні швидко і ефективно провести ремонт. У нашому розумінні це: серйозно підготовлена тендерна документація, яка не допустила б до тендеру фірми-одноденки, що не мають досвіду роботи і ресурсів; запрошені для участі в тендері найбільші будівельні фірми, що мають високу репутацію в сфері. Але все відбувається навпаки. "Переможцем" тендеру стає ТОВ "НАВІГАТОРСПЕЦБУД" - підприємство з 35000 грн статутного капіталу і одним засновником ... Як так можна не любити дітей, хокей, щоб при наявності проекту ремонту, організації і грошей, не ввести в експлуатацію льодову арену. Вбита мрія дітей і батьків!", - пише автор.