RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

З'явилася влучна карикатура з Трампом на нафтову "війну"

У мережі з'явилася кумедна карикатура з президентом США Дональдом Трампом на падіння цін на ринку нафти.

Автор відомий карикатурист Сергій Йолкін.

На ній зображений Дональд Трамп, який встає з ліжка і скаржиться, що не може знайти свої сланці, а на іншому фото російський персонаж підступно каже: "Ми завдамо нищівного удару по економіці США". Він веде якусь "війну" намагаючись нашкодити.

Йдеться про те, що падіння цін на нафту вдарило по ринку сланцевої нафти в США. Дональд Трамп упевнений: у всьому винен вихід Росії з угоди OPEC.

В результаті ціни на нафту на відкритті понеділкових торгів обрушилися, падіння виявилося найбільшим з часів війни в Перській затоці в 1991 році. Слідом за нафтою почали падати світові ринки і обрушився рубль.

Крім цього, різко впали акції американських компаній, що займаються видобутком сланцевої нафти - інвестори побоюються, що в зв'язку з низькими цінами їм доведеться скоротити виробництво через нерентабельність.

Падіння цін на нафту також відбулося на фінансових ринках. Ф'ючерси на акції США різко впали, як і нафтові валюти, включно з норвезької кроною і мексиканським песо, в той час як японська ієна і золото підскочили. Експерти вважають, що ціни на ринку можуть обвалитися ще нижче.

Як повідомляв "Апостроф", по Росії завдала істотного удару ситуація з падінням цін на нафту після розриву угоди РФ з ОПЕК, різко подешевшав російський рубль.

Детальніше про ситуацію в Росії читайте в матеріалі "Апострофа": "Чорний понеділок" на ринку нафти: кому потрібна нова війна і як вона "вб'є" Росію.