RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бунт в "Слузі народу" через скандальні угоди у Мінську: спливли гучні подробиці

З'явився список нардепів, які спільно звернулися до президента України Володимира Зеленського щодо неприпустимості домовленостей Контактної групи, які дають представникам ОРДЛО рівні права з представниками України.

Про це написав у Facebook народний депутат України Дмитро Гурін.

"Гурін підкреслив:" Спасибі волонтерам за моніторинг! Спасибі журналістам за увагу! І затегайте знайомих журналістів !!! Якщо когось немає в списку - кидайте посилання на пост в коментах, волонтери моніторять і додадуть в список", - прокоментував він.

Список постійно оновлюється.

Станом на 21:30 в ньому 44 людини.

Пізніше, глава Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з нардепами від "Слуги народу".

Подробиці зустрічі розповіло OBOZREVATEL джерело в партії "Слуга народу". Розмова періодично відбувалася на підвищених тонах, проте конфлікту вдалося уникнути. За його словами, депутатів обурило те, що перед тим, як зробити заяву про результати переговорів в Мінську, з ними не порадилися.

Єрмак запевнив депутатів, що переговори з представниками терористичних "ЛДНР" Україна не вестиме в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську. Вони будуть вестися тільки з представниками Росії і ОБСЄ.

Також глава Офісу президента підкреслив, що ніяких змін до Конституції про особливий статус "ЛДНР" не вноситимуть. "Це просто переговорний процес, тут ніякої "зради" немає", - передає джерело його слова.

Єрмак пообіцяв, що ніхто не буде переходити червоні лінії по Донбасу, заявлені президентом.

У свою чергу заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці в Facebook зазначила, що дійсно сталося нерозуміння, в тому числі і у фракції. Однак ніяких рішень не приймалося в Мінську, є лише протокол про наміри.

"Ми вважаємо, що якщо успадковані домовленості зобов'язують Україну з кимось консультуватися, то краще це робити не з ватажками бойовиків. Депутати висловили побоювання суспільства і це нормально для демократичної країни. Керівник Офісу президента ці побоювання вислухав і запевнив, що червоні лінії не будуть переходити ", - підкреслила вона.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат України від "Слуги народу" Микита Потураєв повідомив, що з групою колег направляється в ОПУ для консультацій щодо спільного звернення до президента Зеленського.