RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тестів на коронавірус немає: лікар розповіла про критичну ситуацію в регіонах України

В Україні спостерігається серйозний дефіцит експрес-тестів на коронавірус, за винятком Києва, який нещодавно отримав понад 1000 штук спецзасобів для його виявлення.

Про це повідомила завідувачка відділенням профілактики інфекційних захворювань Кременчуцького лабораторного центру Лариса Коровіна.

"На сьогодні тести, які визначають наявність коронавірусу, є лише в Києві. Полтава нібито збиралася закупити, але яка там ситуація зараз, сказати не можу", - пояснила вона.

Також вона розповіла про випадок можливого ураження COVID-19 в Кременчуці.

"На сьогоднішній день є підозра на коронавірусну інфекцію у чоловіка. Стан його задовільний. Є історія подорожей, на основі якої поставлено діагноз. Відомо, що він мандрував, прибув у Кременчук і після цього у нього проявилися ознаки гострого респіраторного захворювання. Все це дозволило лікарям запідозрити COVID-19", - повідомила лікарка.

В той же час Коровіна підкреслила, що це лише підозра.

"Матеріал на лабораторні дослідження відправили в Полтаву. Хворого госпіталізували у боксову палату інфекційного відділення лікарні інтенсивного лікування "Кременчуцька". Його протестували швидкотестами на грип А і грип Б – він дав негативний результат, який ще треба підтвердити", - додала вона.

Як повыдомляв "Апостроф", раніше стало відомо адреси лікарень Києва, де можно пройти безкоштовний тест на COVID-19.