RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Екс-губернатор Степанов привіз одеським медикам захисні костюми й маски

Ексглава Одеського регіону Максим Степанов знайшов і доставив в лікарні області 1000 захисних костюмів і 1000 масок. Вони вже розподілені між лікарями та медперсоналом одеської "екстренки", міської інфекційної та обласної лікарень.

Про це Максим Степанов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Величезне дякую вам, лікарі та медсестри, за ту роботу, яку ви робите. Дякую за збереження нашого здоров'я. За те, що сьогодні ми саме завдяки вам відчуваємо себе захищеними, тому що розуміємо: поки ви в строю, у цієї хвороби є гідний супротивник", – зазначив Максим Степанов.

Окрім катастрофічної нестачі засобів індивідуального захисту, масок і респіраторів, в Одеському регіоні, як і в усій країні, зберігається глобальний дефіцит апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ). В Україні їх всього 605.

Зауважимо, що лабораторно підтвердили 26 випадків COVID-19 в Україні, з них 3 летальних: Чернівецька – 15 (1 летальний), Житомирська – 2 (1 летальний), Київська – 2, Донецька – 1, Івано-Франківська – 1 (летальний), Дніпропетровська – 2, Київ – 3 випадки.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов знайшов і купив для Одеської інфекційної лікарні апарат ШВЛ, без якого порятунок важких хворих коронавірусом просто неможливий.