RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Рятівний спирт: український академік відзначився "рецептом" лікування коронавірусу, документ

Кабінету міністрів України запропонували ввести в якості профілактичного і лікувального засобу від коронавірусу COVID-19 спиртову настоянку під назвою "Протефлазид".

Про це повідомляється в листі президента Академії медичних наук Віталія Цимбалюка на адресу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, передає "Ліга.НЕТ".

Вчений уточнив, що препарат безпосередньо діє на РНК і ДНК-віруси.

"Лікарський засіб зареєстровано в Україні під торговою назвою "Протефлазид"(для дітей - "Флавовір") і рекомендовано МОЗ з 2001 року для профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій", - йдеться в листі.

Цимбалюк зазначив, що комп'ютерне моделювання показало ефективність препарату проти коронавірусу COVID-19. Він закликав негайно почати використовувати цей препарат в лікуванні всіх хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні в Україні.

У той же час біофізик, співробітник НАН України Семен Єсілевський вказав, що спиртова настоянка з двох трав не може бути ефективною проти такого складного вірусу.

"У світі немає жодного противірусного препарату у вигляді трав'яної настоянки з доведеною ефективністю", - уточнив учений.

Також з доводами про низьку ефективність препарату погодився відомий блогер MedGoblin, який займається медичними міфами.

У той же час заступник директора компанії-виробника препарату "Екофарм" Олександр Гриневич в коментарі журналістам заявив, що настоянка може бути ефективна при коронавірусній інфекції. Також він пообіцяв передати препарат для тестування безкоштовно.

"Ми не стверджуємо, а говоримо про те, що він може бути активний при COVID-19", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Верховній Раді дозволили використовувати для лікування від коронавірусу COVID-19 незареєстровані в Україні лікарські препарати, але тільки ті, які рекомендовані США, країн ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії, Канади, Китаю, Ізраїлю.