RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як довго можуть переносити коронавірус ті, хто вже вилікувалися від нього: вчені дали відповідь

Пацієнти, які вилікувалися від коронавірусу COVID-19, залишаються заразними ще протягом як мінімум 8 днів.

Коронавірус вбив 69 тисяч осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє MedicineNet з посиланням на дослідження міжнародної групи вчених, які спостерігали за пацієнтами з COVID-19 в Китаї.

Як з'ясували вчені, коли продовжили брати у пацієнтів мазки з горла протягом декількох тижнів після одужання, половина з них залишалишаються переносниками вірусу. Таке відкриття свідчить, що навіть після того, як у пацієнтів повністю зникали всі симптоми хвороби, вони залишаються заразними.

Згідно зі спостереженнями, з моменту зараження коронавірусом проходить близько п'яти днів до появи перших симптомів, а після лікування - від одного до восьми днів, перш ніж ті, хто вилікувався, перестають бути заразними. В основному цей показник становить 7-8 днів.

"Якщо у вас були легкі симптоми COVID-19 і ви залишалися вдома, щоб не заразити інших людей, вам варто продовжити свій карантин ще як мінімум на один тиждень після одужання", - зазначив співробітник Пекінської лікарні Лісінь Сі.

Він припустив, що потрібні подальші дослідження, щоб зрозуміти, чи можуть люди, які перенесли захворювання, бути заразними для оточуючих протягом більш тривалого часу.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 22:00 неділі, 5 квітня, в Україні було підтверджено 1308 випадків захворювання коронавірусом COVID-19, померло 37 осіб.