RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні створили додаток для контролю людей на самоізоляції: як він буде працювати

В Україні запрацював додаток для контролю людей на обсервації і самоізоляції через коронавірус, який вже є в Play Market і чекає на підтвердження від Apple.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Уже вчора почали тестувати (додаток - "Апостроф"). Ми розробили додаток за 4 дні. Google вже затвердив його, там він доступний. Apple потрібно ще кілька годин або день, щоб воно з'явилося. Тоді ми відразу почнемо його використовувати на великому масштабі людей", - зазначив він.

Міністр пояснив, що за допомогою програми не будуть повністю відслідковуватися пересування людей.

"Протягом дня протягом 14 днів людині будуть надходити до десяти push-повідомлень. Тільки в той момент, коли приходить push-повідомлення, у людини включається геолокація. Людині потрібно сфотографуватися, щоб підтвердити, що він знаходиться саме в цьому місці. У цей момент засікається геолокація. Немає повного контролю пересування", - повідомив Федоров.

Якщо буде порушення обсервації або самоізоляції, то людину можуть оштрафувати.

Також він розповів, що є три цільові категорії програми для людей, які повернулися з-за кордону, які повинні бути на 14-денний обсервації; для хворих COVID-19, які лікуються вдома; для людей з підозрою на коронавірус.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися тривожні дані про відсутність тест-систем для виявлення коронавірусу на Прикарпатті.