RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

Зв'язок очевидний: політолог пояснив, чому Шабунін з колегами захищають Ситника

Медійна активність засновника "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна та Олександра Леменова з StateWatch на захист Артема Ситника пов'язана з тим, що директор НАБУ є "головним захисником" самого Шабуніна та співзасновника ЦПК Дмитра Шерембея.

Про це пише "Обозреватель" з посиланням на колонку політичного експерта Кирила Сазонова на УНІАН.

"Шабунін захищає Ситника, тому що багато років сам знаходиться під захистом директора НАБУ. Зв'язок Шабуніна та компанії з Артемом Ситником очевидний. "Центр протидії корупції" виступає як кишеньковий адвокат директора НАБУ не перший рік", - пише експерт.

У статті згадується, що Національна поліція веде розслідування, що стосується неефективного розподілу коштів для людей з діагнозом СНІД. Йдеться про суму в 133 млн доларів, які отримала Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ / СНІД. Про це заявив нардеп Деркач в інтерв'ю юристу Трампа Рудольфу Джуліані.

"Шерембеєм разом з Шабуніним була побудовано схему, яку виявили журналісти-розслідувачі. Це була система, згідно з якою повинна бути якась антикорупційна організація, яка контролює розподіл коштів в інших організаціях. У результаті через організацію людей, хворих на СНІД, відмивалися значні суми коштів. Її контролював Шерембей, який чотири рази судимий. Шерембей разом з Шабуніним очолювали антикорупційну організацію. Більш того, Шерембей - член наглядової ради НАБУ, якою керує Ситник", - заявляв він.

Незабаром за відставку Ситника голосуватиме Верховна Рада, відповідний проект вже підготовлений.ного совета НАБУ, которым руководит Сытник", - заявлял он.

Вскоре за отставку Сытника будет голосовать Верховная Рада, соответствующий проект уже подготовлен.