RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Київський мандрівник спростував дані про свою відмову від обсервації в "Козацькому"

Творець проектів Південний Берег Києва та фестивалю Hedonism, мандрівник і музикант Ростислав Русаков, який прибув до Києва з Балі, в рамках своєї четвертої кругосвітньої подорожі спростував інформацію ЗМІ, що він намагався уникнути обсервації в готелі "Козацький".

Про це він написав у себе в Facebook.

Так, він зазначає, що цей фейк вперше з'явився на сторінці в соцмережі блогера Сергія Іванова, і той проігнорував прохання дати спростування, заблокувавши Ростиславу доступ до своєї сторінки. Блогер, за його словами, склеїв два коментаря мандрівника, між якими пройшло кілька днів, і подав це як новину.

Зокрема, коментар, де мандрівник пише, що готовий показати мотоцикл своєму знайомому після прибуття до Києва, означав, що він відішле йому виключно фото мотоцикла. Блогер же представив ситуацію так, ніби Ростислав мав намір проігнорувати обсервацію і приїхати до знайомого на ньому особисто.

Також Ростислав уточнив, що на момент написання коментаря у нього навіть не було квитка на переліт в Україну - квитки до Києва, як і дозвіл для спецрейсу, з'явилися в останній момент перед вильотом і були куплені через день після написання коментаря. Ростислав зазначив, що тоді ще був упевнений, що йому доведеться залишитися в Індонезії мінімум до літа.

Як наслідок, на момент публікації коментаря про мотоцикл обсервація в Україні навіть не могла обговорюватися, а постанову про її введення ще навіть не було прийнято урядом.

Мандрівник стверджує, що ніколи не мав наміру порушувати закон і залишати готель "Козацький", де після прильоту знаходився на обсервації, і пробув там від початку до кінця. Зараз він знаходиться вдома на самоізоляції відповідно до підписаного зобов'язання.

Також Ростислав уточнив у себе в Facebook, що обидва його тесту на COVID-19 (в Південній Кореї від 19 березня і в Україні від 2 квітня) виявилися негативними.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЗМІ опублікували інформацію про нібито спробу українських туристів, які прилетіли рейсом з Катару, проігнорувати обсервацію.