RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Пенсії в Україні: кому повинні підвищити в квітні і на скільки

У квітні пенсіонери віком 80 і старше років вже отримали компенсаційну виплату в розмірі 500 гривень.

Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Виплати отримали особи, чий пенсійний вік станом на 1 квітня був не менше ніж 80 років, і чий розмір пенсійних виплат не досягав 9205 грн 19 коп. При цьому, який саме вид пенсії і за яким законом вони отримували - значення не мало.

У той же час, для пенсіонерів, які отримують пенсію за Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і мають не менше 25 років страхового стажу чоловіки і не менше 20 років жінки, було встановлено додаткові гарантії.

"Зокрема, розмір пенсії цих осіб у результаті встановлення компенсаційної виплати не може бути меншим за 2600 грн. Відповідно їм встановлено доплату в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Ця доплата враховується під час подальших перерахунків пенсії (тобто при визначенні збільшення розміру пенсії в результаті подальших перерахунків ця доплата буде зменшуватись або взагалі поглинатися)", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в результаті індексації пенсійних виплат в травні деякі категорії пенсіонерів можуть залишитися без підвищень.