RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На українському ТБ вперше покажуть фільм "Останній бій" до 75-річчя перемоги над нацизмом

На українських телеканалах відбудеться прем'єра документального фільму "Останній бій" до 75-річчя перемоги над нацизмом.

Це спроба показати війну очима самих ветеранів. Автор ідеї та режисер - Олексій Батьківський. Фільм знятий за підтримки народного депутата Вадима Новинського.

8 травня о 21.00 прем'єра відбудеться на телеканалі "НАШ". Повтор можна буде побачити 9 травня о 15.00.

Живих свідків війни залишається з нами все менше. Все частіше з'являються нові версії та факти тих подій. За словами Олексія Батьківський, саме тому був створений цей фільм. Протягом декількох місяців була проведена колосальна дослідницька робота, щоб підтвердити справжність розказаного в фільмі. В його основу лягли історії життя очевидців війни, учасників бойових дій, блокадників, розвідників і партизанів.

Вадим Новинський так прокоментував прем'єру: "Ветерани - є реальними носіями правди про війну - про справжню війну, не придуману в кабінетах новостворених інститутів і не придуману за рознарядкою, а саме про реальну війну з її болями, втратами, переживаннями, радощами і перемогами. для них це - частина їх життя, а не політичне замовлення. Правда про війну багатьом не вигідна.

Для кожного з нас війна - це не тільки карти битв і боїв, кінохроніка і мемуари великих полководців. Війна - це частина нашої сімейної легенди. У кожного з нас в роду були ті, хто пішов на фронт, хто боровся, у більшості і ті, хто не повернувся з війни. Війна - це дуже недавня історія, всього два - три - чотири покоління, які відокремлюють нас від тих великих і трагічних подій. І поки ми пам'ятаємо і шануємо подвиг своїх батьків, дідів і прадідів, ми маємо право називатися людьми і громадянами".

Фільм можна буде також подивитися на телеканалах:

  • ТВ-5 (Запоріжжя) - 9 травня о 18.15
  • КРТ - 9 травня о 17.15
  • МТВ (Маріуполь) - 9 травня о 20.00. З повторами 10 травня о 13.00 та 11 травня о 19.00.

Одночасно з телеканалом "НАШ" фільм буде показаний на YouTube-каналі Вадима Новинського за посиланням.