RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Житомирі запускають громадський транспорт: названо дату і умови проїзду

У Житомирі з 11 травня користуватися громадським транспортом можна буде без спеціальної перепустки, проте в ранкові та вечірні години пік і в робочі дні їздити можна буде тільки маючи "спецпропуск".

Про це повідомляє Житомир.info.

Зміни в рішення виконкому "Про організацію перевезення пасажирів громадським транспортом на час обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавирусной інфекції COVID-19" взяли на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 8 травня.

Так, фактично, без пропусків можна буде їздити в робочі дні з 10:00 до 16:00 і у вихідні дні. Причини такого рішення пояснив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

"Логіка цього рішення така: ми розуміємо, що є люди, які зараз не працюють, і, на жаль, таких людей багато, їм теж треба приїхати в магазин, до лікаря або відвідати своїх батьків. І у них немає пропуску. Тому з 7:00 до 10:00 - за перепустками, для того, щоб люди, які їдуть на роботу, могли доїхати туди, щоб не перевантажувати транспорт. А люди, які хочуть їхати без пропусків, можуть вільно пересуватися громадським транспортом з 10:00 до 16:00 і в вихідні дні ", - зазначив Сухомлин.

Уточнюється, що обмеження за кількістю пасажирів у салоні транспортного засобу залишаються - їх не може бути більше, ніж посадкових місць.

Як повідомляв "Апостроф", мер Києва Віталій Кличко повідомив, що громадський транспорт у столиці може почати працювати з 22 травня.