RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Запоріжжі адепти СРСР влаштували провокацію з червоними прапорами: фото

У суботу, 9 травня, в Запоріжжі під час автопробігу діячі проросійської організації "Полк Перемоги", яку в Запоріжжі очолює екс-регіонал Андрій Іванов, виставили червоні прапори.

Про це повідомляє місцевий сайт 061.

Провокацію влаштували біля Алеї Бойової Слави, де городяни покладали квіти, а також перебували ветерани АТО, які провели патріотичний автопробіг від площі Героїв.

Колона з червоними прапорами з написом "Полк Перемоги" зупинилася біля Алеї, після чого виник конфлікт. Один з червоних прапорів був зірваний і кинутий на землю.

Спочатку почалася словесна перепалка, потім активісти з обох сторін намагалися один одного переспівати. З одного боку звучав гімн України, прихильники "Полку Перемоги" співали "Катюшу" і "День Перемоги".

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Рух колони спробували заблокувати. Після втручання поліції проросійські активісти поїхали до меморіалу "Скорботна Мати" і зробили спробу покласти там квіти.

До речі, в ніч на 9 травня поліція Запоріжжя провела обшуки в учасників "Полка Перемоги" і вилучила у них заборонену символіку.


Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 9 травня, під час урочистостей з приводу Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Одесі стався інцидент через георгіївську стрічку.