RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Для українських ВНЗ є два варіанти завершення навчального року при карантині: документ

Університетам та інститутам в умовах карантину через коронавірус в Україні пропонується або завершити навчання в дистанційному режимі, або, в разі неможливості виконання навчальних планів в повному обсязі, рекомендується для не випускних курсів перенести на наступний рік.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти, який знаходиться в розпорядженні "Апострофа".

"Чергові екзаменаційно-залікові сесії повинні проводитися відповідно до затверджених вузами графіків та розкладів. У разі заборони на відвідування навчальних закладів, яка діятиме в цей час, семестрові заліки та іспити можуть проводитися дистанційно (в синхронному режимі) з забезпеченням надійної аутентифікації здобувачів та жорсткого дотримання карантинних вимог усіма учасниками освітнього процесу", - йдеться в документі.

1 / 1
1 / 1
1 / 1

Зокрема, виробничу чи технологічну практику може бути перенесено на наступний навчальний рік або її може бути відпрацьовано за згодою студента за умови, якщо базу практики розташовано максимально наближено до місця проживання.

Детальніше про зміни в освітній сфері у зв'язку з карантином через коронавірус, читайте в матеріалі "Апострофа": Навчання vs коронавірус: як і коли відкриються школи і вузи після карантину.