RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

НАБУ відмовляється розслідувати справу проти Ситника, хоча веде аналогічну - ЗМІ

НАБУ не відкрило справу проти свого директора, Артема Ситника, який задекларував землю в Криму, яку продав за рублі і заплатив мито окупаційній владі, тому що не бачить в цьому складу злочину. При цьому бюро веде аналогічну справу стосовно дипломата Шевченка.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"НАБУ продемонструвало подвійні стандарти. Директор бюро попався на вчинення корупційних дій - він потрапив до реєстру корупціонерів за елітний відпочинок за чужий рахунок, який не вказав в декларації. Засуджений судами кількох інстанцій, директор НАБУ до сих пір не визнає своєї провини. Тим часом левова частка справ НАБУ, якими вони тероризують чиновників роками, відкрита за фактами недостовірного декларування іншими чиновниками. Історія, яка розгортається, не менше показова: НАБУ відмовляється порушувати справу проти свого директора, хоча рік веде схожу справу проти посла в Канаді Андрія Шевченка", - пише УНІАН.

ЗМІ зазначає, що бюро веде слідство щодо приховування Послом України в Канаді Андрієм Шевченком від декларування 4,7 млн рублів, отриманих від продажу землі в Криму.

Справу ж проти директора НАБУ Ситника, який у 2017 році продав земельну ділянку в Криму за 900 тисяч рублів, ще й сплатив 6 600 руб податків в російський бюджет, його відомство відкривати відмовляється.

Раніше 51 народний депутат підписав звернення до Конституційного суду України, в якому оскаржується призначення Артема Ситника директором НАБУ.