RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Подарунок" для педофілів: в Одесі розгорівся скандал через фото напівроздягнених сиріт

В Одесі громадська діячка і голова обласної Ради миру Таміла Афанасьєва потрапила в скандал після релігійного обряду з дітьми сиротами.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Думська".

Вона опублікувала на своїй сторінці в соцмережі фото напівроздягнених вихованців дитячого будинку. Громадська дыячка відвідувала його, щоб похрестити сиріт разом зі священиком Московського патріархату.

"Подія, що сталася сьогодні, нікого не залишить байдужих, так як п'ятеро малюків-сиріт знайшли сьогодні хресних мам і тат, а головне, що тепер у всіх є Ангели Хранителі, адже часом маленькі сирітки найбеззахисніші в цьому світі", - написала Афанасьєва .

Вона влаштувала фотосесію з ними і вручила журнали "Фаворит" зі своїм портретом на обкладинці.

Однак користувачі мережі негативно відреагували на такий хід.

"Я нагадаю, що фотографії напіводягнених дітей в нижній білизні є предметом торгівлі на форумах для педофілів, в мережі Darknet. Крім того, їх публікація прямо порушує ряд законів України, так як такі фото є персональними даними дітей, які повинні захищатися особливим чином", - написала правозахисниця Зоя Мельник.

Після критики в соціальних мережах Афанасьєва видалила фотографії з притулку, зазначивши, що "є права дітей і їх не можна порушувати".

Як повідомляв "Апостроф", в інтернеті розгорівся гучний скандал через залучення до зйомок фільму "Дау. Дегенерація" російського режисера Іллі Хржановського немовлят з українських дитячих будинків.