RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Президент "М.С.Л." пояснив, чому важлива система державного моніторингу грального ринку

Якщо в законі про легалізацію грального бізнесу не буде передбачено впровадження онлайн-моніторингу одночасно з запуском ринку, це може сприяти фактичної легалізації тіньових схем в цьому сегменті.

Таку думку висловив президент оператора державної лотереї компанії "М.С.Л." Георгій Ложенко в інтерв'ю Liga.net.

"Редакція законопроекту, прийнята в першому читанні, передбачає, що система онлайн-моніторингу запрацює тільки через 2,5 року. Виходить, що 2,5 роки держава переміщення грошей не контролює. Ось звідти і теза, що вся ця історія - це просто видача "вхідних квитків" "тіньовикам", - зауважив він.

За словами президента "М.С.Л.", з цієї точки зору український проект про легалізацію грального бізнесу не відповідає світовій практиці.

"Є світовий досвід вирішення таких завдань. Жодна країна не працює без такої системи, сліпо сподіваючись на порядність організаторів", - уточнив Ложенка.

Він також додав, що бачить ризики в пункті законопроекту щодо формування контролюючого гральний бізнес органу.

"Основне, з чим ми не згодні: це відстрочка запуску системи онлайн-моніторингу на 2,5 року і принцип формування контролюючого органу. Якщо перший пункт повністю виводить майбутній ринок з-під контролю держави, то другий з дуже високою ймовірністю - корупція в чистому вигляді", - підкреслив Георгій Ложенко.