RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Можна насолоджуватися не тільки морем: скільки коштує відпочинок на "археологічному" курорті в Україні

Курорт Очаків у Миколаївській області є відносно недорогим та підходить для сімейного відпочинку.

Про це повідомляє "Апостроф".

Туристів сюди приваблюють природа, зручні пляжі, а також багата історична спадщина регіону. На території Очакова розташована безліч археологічних пам'яток: розкопки поселень древніх греків (грецьке місто-колонія Ольвія), скіфів, сарматів.

Крім відвідування історичних заповідників, відпочиваючим пропонуються морські прогулянки, відвідування аквапарку та дельфінарію.

Вибір об'єктів розміщення різноманітний: санаторії, пансіонати, бази відпочинку та приватний сектор.

Однокімнатний номер обійдеться приблизно в 600-700 гривень на добу; двокімнатні номери - приблизно в 1500 гривень. Номери підвищеної комфортності - приблизно в 1700-1800 гривень. Також пропонуються харчування та оздоровчі процедури. Наприклад, санаторій "Борисфен" приймає на оздоровлення людей, які страждають захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем.

Міні-готелі та приватні пансіонати в Очакові розраховані на будь-який смак і гаманець. Зазвичай пропонуються дво- або тримісні номери.

У літні місяці в середньому просять в межах 600-700 гривень за людину на добу. За ці гроші надають комфортабельні номери з видом на море і все необхідне, щоб організувати побут в період відпочинку: інтернет, холодильник, телевізор, газову плиту, мікрохвильову піч, кондиціонер, душ та інші зручності.

На тлі інших селищ Миколаївської області Очаків можна назвати найбільш вигідним варіантом у співвідношенні ціна-послуги.

Дістатися сюди можна, як і до решти приморських селищ регіону, декількома способами: на автомобілі, поїзді чи автобусі. Відстань від Миколаєва - близько 70 кілометрів, а від Одеси - близько 150 кілометрів.

Детальніше про те, на яких саме курортах можна відпочити в Миколаївській області, читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити в Миколаївській області.