RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Бойовики на Донбасі знову обстріляли будинки мирних жителів: подробиці і фото

Увечері 18 червня 2020 року бойовики ДНР на Донбасі з напрямків непідконтрольних урядові України селищ Яковлівка та Мінеральне Донецької області обстріляли будинки мирних мешканців Авдіївки. Обстріл проведено з мінометів калібру 82 та 120 мм.

Про це повідомили в штабі операції Об’єднаних сил на власній сторінці у Facebook.

Від розриву міни калібру 120 мм було зруйновано господарську будівлю, а також пошкоджений фасад та дах двох житлових будинків. Дві інші міни розірвалися на присадибній ділянці.

Постраждалих громадян внаслідок ворожого обстрілу, на щастя, немає.

На місці обстрілу спостережна група української сторони Спільного центру з контролю та координації провела фотофіксацію наслідків обстрілів.

"Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань Російської Федерації щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Бойовики продовжують безвідповідально нищити житлові будинки населених пунктів, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права. Такі дії окупантів свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, в черговий раз демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідомо не виконувати Мінські угоди", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

Нагадаємо, 18 червня на Донбасі від кулі снайпера загинув 22-річний Богдан Коваленко. Загиблий був навідником-оператором 2-го розвідувального зводу 1-го механізованого батальйону військової частини А-0693.

Також стало відомо, що 19 червня на Донбасі на міні підірвалися двоє українських військовослужбовців, які тримають оборону в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан їхнього здоров’я задовільний.